Cowboy kaviaar
Dit Cowboy Caviar-recept is geweldig om in je achterzak te hebben. Geniet ervan als salade bij een gezonde lunch, of serveer als dip met veel tortillachips!
Heb je gehoord van Cowboy Caviar? Ik heb jaren in Texas gewoond, maar gek genoeg leerde ik pas vrij recent over Cowboy Caviar (ook bekend als Texas Caviar). Toen Jack vorige week de keuken binnenliep en vroeg wat ik aan het maken was, antwoordde hij zelfs: "Dat lijkt niet op viseieren!"
Dus, wat is Cowboy Caviar eigenlijk? Het is een pittige, pittige mix van zwarte bonen, erwten met zwarte ogen, maïs en andere verse groenten. Je kunt er van genieten als dip met tortillachips of als salade. Jack en ik hebben het deze zomer beide kanten op gehad, en ik moet zeggen, we zijn verslaafd.
Dit Cowboy Caviar-recept komt uit het nieuwe boek The Well Plated Cookbook van mijn vriend Erin Clarke . Als je de blog of Instagram van Erin al kent, weet je dat haar recepten gezond, toegankelijk en smaakvol zijn. Het boek staat boordevol heerlijke ideeën voor elke maaltijd van de dag, maar ook creatieve variaties en tips voor het bereiden van maaltijden. Het is niet helemaal vegetarisch, maar het bevat nog steeds een groot aantal verleidelijke vleesvrije recepten. Ik heb mijn oog op de Sticky Cauliflower Wings, Portobello Philly Melts en het hele dessertgedeelte . Er zijn recepten voor Fruit Crumble Bars, Chocolate Covered Strawberry Brownies, Lemon Yoghurt Pound Cake ... Ik weet niet waar ik moet beginnen!
Terwijl ik nadenk over wat ik nu moet maken, herhaal ik dit Cowboy Caviar-recept. Het is perfect voor de overgang van zomer naar herfst, omdat het een fris, leuk zomers voorgerecht of tussendoortje is, maar het zou ook een heerlijke maaltijdbereidende lunch zijn. Probeer het eens en bekijk dan het boek!
Cowboy Caviar Recept Ingrediënten
Je hebt maar een paar simpele ingrediënten nodig om Erin's Cowboy Caviar-recept te maken:
- Zwarte bonen en erwten met zwarte ogen - Ze vormen het grootste deel van deze hartige dip. Gebruik ingeblikt, of kook zelf.
- Maïs - Als verse zoete maïs in het seizoen is, snijd de korrels dan rechtstreeks van de kolf en voeg ze rauw toe! Is dit niet het geval, maak dan dit recept met ontdooide bevroren maïs.
- Rode ui - voor een scherpe, hartige smaak.
- Rode paprika - Voor kleur en knapperigheid! Zorg ervoor dat je het fijn snijdt, ongeveer even groot als de bonen, zodat je bij elke hap een beetje van alles kunt krijgen.
- Cherrytomaatjes - Ik hou ervan hoe hun sappige textuur contrasteert met de knapperige groenten en romige bonen.
- Jalapeño - Voor warmte! Als u gevoelig bent voor kruiden, kunt u dit overslaan.
- Avocado - Ik kan geen genoeg krijgen van zijn romige textuur en rijke smaak in deze verfrissende dip!
- Cilantro - Het maakt dit Cowboy Caviar-recept super vers en smaakvol.
- Limoensap en rode wijnvinaigrette - Ze binden dit Texas Caviar-recept aan elkaar. De azijn en limoen maken het lekker helder, terwijl knoflook, komijn en cayennepeper complexiteit en extra warmte toevoegen.
Vind hieronder het complete recept met afmetingen.
Doe de bonen, erwten met zwarte ogen, maïs, ui, paprika, jalapeño, tomaten en limoensap in een grote kom en vouw om te combineren.
Klop vervolgens de dressing in een kleine kom. Giet het over het bonenmengsel en roer.
Voeg als laatste de avocado en koriander toe, breng op smaak en geniet!
Recepttips voor Texas Caviar
- Laat het maar afkoelen. Dit Cowboy Caviar-recept smaakt meteen geweldig, maar het is nog beter na een uur of twee in de koelkast! Als je tijd hebt, laat de dip dan een paar uur afkoelen voordat je hem serveert, zodat de smaken kunnen trouwen. Het blijft 3 tot 4 dagen goed in de koelkast, dus het is een geweldig recept om de hele week een feestje of maaltijd voor te bereiden op lunches.
- Roer goed door voordat je gaat eten. Terwijl de Texas Caviar zit, zullen de groenten vocht afgeven en zal veel van de dressing naar de bodem van de kom zinken. Voor de beste smaak roer je de dip goed voor het serveren. Op die manier bedekt de dressing alle groenten en bonen als je eet.
- Voeg op het laatste moment de avocado toe. Niemand houdt van bruine avocado! Als je dit recept van tevoren maakt, voeg de avocado dan vlak voor het serveren toe, zodat het zijn heldere kleur en rijke smaak behoudt.
Cowboy Caviar Serveersuggesties
Texas Caviar wordt geserveerd met maïschips en is een verslavende dip. Het is een fantastisch aperitief voor bijna elke gelegenheid. Maak het voor een picknick, een feestje of een speldag, en het zal binnen de kortste keren verdwijnen!
Maar de manieren om van Cowboy Caviar te genieten, houden daar niet op. In haar boek geeft Erin aanvullende portiesuggesties, zoals deze:
- Eet het als salade. Salades op basis van bonen zijn enkele van mijn favoriete recepten om maaltijden voor de lunch te bereiden, omdat ze goed standhouden als ze van tevoren gekleed zijn. Toen ik dit recept probeerde, at ik de hele week de restjes voor de lunch! Op dag 2 en 3 smaakt het nog beter.
- Gooi het met je favoriete greens. Dit recept is op zichzelf al een smakelijke salade, maar het is ook heerlijk met verse groenten erin. Versterk de smaak met koriander-limoendressing of veganistische ranch.
- Sla wraps maken! Stapel de Cowboy-kaviaar in slablaadjes van Bibb en besprenkel met de chipotlesaus.
- Stop het in taco's of burrito's. Gebruik het in plaats van de zwarte bonen, avocado en pico de gallo in mijn ontbijtburrito-recept, of maak je eigen burrito met de cowboykaviaar, koriander-limoenrijst, fajitagroenten en cashew-zure room.
Hoe eet je Texas Caviar? Laat het me weten in de comments!
Meer favoriete diprecepten
Als je van dit Cowboy Caviar-recept houdt, bekijk dan The Well Plated Cookbook ! Geniet daarna van een van deze smakelijke diprecepten:
- Beste Guacamole
- Tomatillo Salsa Verde
- Pico de Gallo
- Mango Salsa
- Ananas Salsa
- Maïs Salsa
Bekijk dit bericht voor meer eenvoudige aperitiefideeën!
Cowboy kaviaar
Ingrediënten
- 1 1/2 kopjes gekookte zwarte bonen , uitgelekt en gespoeld
- 1 1/2 kopjes gekookte erwten met zwarte ogen , uitgelekt en gespoeld
- 2 kopjes kerstomaatjes , gehalveerd
- 1 kopje maïskorrels
- 1 rode paprika , gesteeld, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
- 1/2 kopje in blokjes gesneden rode ui
- 1 middelgrote jalapeñopeper , fijngehakt
- sap van 1 limoen
- 2 grote avocado's , ontpit en in blokjes gesneden
- 1/4 kopje koriander
- tortillachips , om te serveren
dressing:
- 2 eetlepels plus 1 theelepel rode wijnazijn
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel cayennepeper
- ½ theelepel honing
- 1 teen knoflook , gehakt
- 1 1/2 theelepels zeezout
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
- Roer in een grote kom de zwarte bonen, erwten met zwarte ogen, tomaten, maïs, paprika, ui, jalapeno en limoensap.
- Klop in een kleine kom de azijn, olie, komijn, cayennepeper, honing, knoflook, zout en peper samen. Giet de dressing over het bonenmengsel. Voeg de avocado en koriander toe en breng op smaak.
- Als de tijd het toelaat, zet dan 1 uur in de koelkast om de smaken te laten trouwen. Serveer met tortillachips
Opmerkingen